About Us

Dakexpo Kft.

Cégünk a Magyar Franchise Szövetség tagja. Felvételt nyertünk 2006-ban a Nemzetközi Franchise Tanácsadó Hálózatba (IFCN), melynek egyetlen kelet-európai tagja voltunk, egészen 2011-ig.

Cégünk részt vett nagy nemzetközi, illetve induló hazai hálózatok franchise dokumentációjának elkészítésében, nemzetközi terjeszkedésének megtervezésében, segítésében. Munkánk során betekintést nyertünk több mint ezer hazai és külföldi franchise rendszer működésébe és felépítésébe.

2004-től 2009-ig évi rendszerességgel szerveztük meg a Buybrand Show – Nemzetközi Franchise Kiállítást, mely felvonultatja a Magyarországon, valamint a régióban terjeszkedni vágyó hazai és külföldi franchise hálózatokat.
A cég vezető tanácsadója dr. Mandel Katalin 2008 áprilisától a Magyar Franchise Szövetség főtitkári posztját tölti be.

Franchise tanácsadás és vállalati tanácsadás

A franchise többszereplős üzleti vállalkozás. Az ilyen típusú rendszerek a terjeszkedni vágyó, sikeres cégektől indulnak, ők a hálózat irányítói. Csatlakozó partnereik az adott márkanevet és a vállalkozási rendszer használatának jogát kapják.

A nemzetközi tapasztalatok szerint a franchise vállalkozásba lépő félnek általában a már befutott márkanév használata és a rendszergazda, valamint a rendszer tapasztalt tagjainak szakmai támogatása mellett a csődre sokkal kevesebb esélye marad. Azon hálózatok ahol a csatlakozó vállalkozók 70-80 %-a legalább 5 évig működik, sikeresnek mondhatók.

Mi a franchise?

Sokat hallunk, hallhatunk mostanában a franchise szóról, magáról az üzleti működésről, de nem biztos, hogy pontosan tudjuk, mi van mögötte.
 

Vállalati tanácsadás

Ha vállalati tanácsadásra van szüksége, cége fejlődni szeretne, akkor a franchise Önnek is megoldás lehet!.