A sikeres növekedéshez pontos tervezésre, illetve előrejelzésre van szükség. Több, mint 15 éve készítünk pénzügyi tervet a legkülönbözőbb vállalkozásoknak.

Pénzügyi terv összeállítása

Az üzleti terv a vállalkozása alapja, minden rendszernek – legyen az franchise vagy sem -, szüksége van egy alapvető pénzügyi tervre. Az üzleti terv mutatja meg az eredményességet, teszi láthatóvá a költségeket és a tervezett bevételeket.

Egy jó üzleti terv tartalmaz minden olyan információt és problémát, mellyel egy új vállalkozás elindításakor találkozhat. A pénzügyi terv segítségével lehet stabillá tenni az üzlet működését, megvizsgálni a finanszírozási szükségleteket. Azok az üzleti számok számok, melyeket átad a rendszergazda az átvevőnek nem csak légből kapott információk. Üzlete fejlesztésében is nagyon fontos, egy pontos gazdasági terv, ugyanis ez jelzi, mely időszakok lehetnek nehezebbek koncepció számára.

Új egység nyitásakor vagy jelenlegi bővítésekor meg tudjuk mutatni, melyik hónapban érdemes az új üzletet megnyitni, vagy működőt átalakítani. Az éttermek, kávézók vagy fodrászatok a megnyitás után gyakran hónapokig finanszírozásra szorulnak, az üzleti tervet azért is érdemes elkészíteni, hogy az új egység megnyitásakor meg tudjuk becsülni, hogy az mikor éri el a fedezeti pontot, ill. milyen cash flow igénye van az üzlet beindításának.

Természetes nem csak a terjeszkedésnél van erre szükség. A pénzügyi tervből kiolvasható, melyek a vállalkozás legkomolyabb költség nemei, és hol lehet még tökéletesíteni koncepciót, ill. melyek a fő bevételi forrásai, hogyan érdemes tovább fejleszteni az üzletet.

Az üzleti terv összeállítása legalább 2-3 órát vesz igénybe. A hatékony és gyors munka feltétele, hogy a rendszergazda pontos számokkal érkezzen a befektetés összegét, a bevételeket és a kiadásokat illetően a konzultációra.

Amennyiben még nem készítette el vállalkozása üzleti tervét, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy Ön is jobban megismerhesse egysége pénzügyi helyzetének gyengeségeit, illetve erősségeit.