A franchise világszerte az egyik legsikeresebben működő üzleti modell. Lényege, hogy a rendszergazda megosztja az általa kifejlesztett és tesztelt know-how-t, és átadja az arculatot és a bevezetett márka nevet az átvevőnek a szerződés időtartamára. A hagyományos üzleti modellekben vállalkozásunk növekedésével egyre kevésbe tudjuk kezelni, ellenőrizni azokat az apró részleteket, amelyek előnyünket biztosítják a versenytársainkkal szemben. A franchise rendszer gyorsabban tud fejlődni az újabb és újabb átvevők hálózathoz történő csatlakozásával. Az új belépők számára biztosítani kell a gondosan, kézikönyvekben dokumentált know-how-t, és a franchise rendszert is úgy kell felépíteni, hogy az egység szám növekedése mellett a hálózat megőrizze működőképességét.

Hálózat építés

Franchise dokumentáció

A Dakexpo Kft. Magyarország vezető franchise tanácsadója. 2003 óta több mint 40 hazai és külföldi hálózat felépítésében vettünk részt. Kézikönyvekben dokumentáljuk a rendszer know-how-ját, közreműködünk a megfelelő stratégia kialakításában és a design kiválasztásban, segítünk a gyakori buktatók elkerülésében. Induló hálózatoknak a következő területeken tudunk segítséget nyújtani:

  • az átvevők kiválasztása,
  • franchise prezentációk elkészítése,
  • kézikönyvek, dokumentációk megírása,
  • felkészülés a rendszergazda feladataira,
  • a növekedési stratégia kidolgozása,
  • krízis helyzetek kezelése.

Emellett általános üzleti tanácsadást is biztosítunk, üzleti tervet készítünk vállalkozások számára. Amennyiben van olyan kérdése, amire nem talált választ, bátran hívjon minket!

Hálózathoz szeretne csatlakozni, vagy esetleg franchise rendszert indítana? Szeretettel várjuk egy díjmentes konzultációra, ahol együtt áttekintjük, milyen lehetőségek vannak vállalkozása előtt.